Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα

προσοχή τι τρώμε

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα απειλούν όχι ειδικά επειδή τα ίδια τα τρόφιμα ενέχουν κινδύνους, αλλά το πιο σημαντικό επειδή οι σπόροι GMO ανοίγουν το δρόμο για την επεξεργασία των τροφίμων μας με απειλητικές για την υγεία χημικές ουσίες όπως το ζιζανιοκτόνο glyphosate.

Το Glyphosate, θεωρήθηκε ένα ”πιθανό” καρκινογόνο για τον άνθρωπο» από τη δημοσίευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο περιοδικό Lancet Oncology Το Glyphosate, το πατενταρισμένο ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται τώρα σε όλο τον κόσμο, είναι το δραστικό συστατικό του πιο συχνά αναγνωρισμένου προϊόντος γνωστό ως RoundUp. Το RoundUp σκοτώνει εκείνα τα δυσάρεστα ζιζάνια που μεγαλώνουν στους κήπους μας, γύρω από τα οπωροφόρα δέντρα και στους δρόμους μας. Πρέπει να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια με κάθε κόστος!

Έρευνα για τον Αυτισμό και το RoundUp


Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η επικράτηση του αυτισμού συνεχίζει να αυξάνεται στην Αμερική. Η μελέτη παρακολούθησης εντόπισε διαταραχή του φάσματος του αυτισμού σε ένα απίστευτο 1 στα 68 παιδιά (1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια).
Σαφώς, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη την αιτία του αυτισμού, αλλά όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν την πιθανή σύνδεση μεταξύ του κινδύνου αυτισμού και της έκθεσης στο ζιζανιοκτόνο glyphosate, το δραστικό συστατικό του κοινού ζιζανιοκτόνου Roundup.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα (πηγή) που συσχετίζει τον επιπολασμό του αυτισμού (κίτρινες ράβδοι) με τη χρήση glyphosate στο καλαμπόκι και τη σόγια (κόκκινη γραμμή):
**

Επίδραση Glyphosate στα παιδιά.
Έρευνα για τον Αυτισμό



Το Glyphosate έχει εισέλθει στην τροφοδοσία μας, καθώς περίπου το 90% όλου του καλαμποκιού και της σόγιας, καθώς και μια σημαντική ποσότητα σιταριού, υποβάλλονται σε επεξεργασία με αυτήν την τοξική χημική ουσία.
Σε μια νέα έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Δρ. William Shaw περιγράφει μια ομάδα τριπλών, δύο αρσενικά παιδιά με αυτισμό και ένα θηλυκό παιδί με πιθανή επιληπτική κρίση. Και τα τρία παιδιά βρέθηκαν να έχουν δραματική αύξηση των επιπέδων glyphosate στα ούρα και πρόσθετες εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι τα μιτοχόνδρια τους, τα μέρη που παράγουν ενέργεια των κυττάρων τους, δεν λειτουργούσαν σωστά. Ο συγγραφέας συνεχίζει να μιλά για πηγές glyphosate, δείχνοντας ότι το glyphosate βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα GMO. Αποδεικνύεται ότι αυτή η οικογένεια έτρωγε πολλές τορτίγιες καλαμποκιού και, όπως όλοι γνωρίζουμε τώρα, σχεδόν όλο το καλαμπόκι που διατίθεται στην Αμερική είναι δεμένο με glyphosate.
Υπάρχουν ισχυρά επιδημιολογικά δεδομένα που συσχετίζουν την αυξημένη χρήση του glyphosate με την αύξηση του ρυθμού αυτισμού. Επιπλέον, μια δημοφιλής θεωρία δηλώνει ότι το glyphosate προκαλεί σημαντικές αλλαγές στα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο έντερο. Όπως δηλώνει ο Δρ Shaw:
Tα κανονικά ωφέλιμα είδη εντερικών βακτηρίων που είναι ευαίσθητα στο glyphosate είναι μειωμένα και τα επιβλαβή είδη βακτηρίων, όπως το Clostridia, τα οποία δεν είναι ευαίσθητα στο glyphosate, αυξάνονται μετά την έκθεση στο glyphosate.
Οι αλλαγές που προκαλούνται στο έντερο οδηγούν σε αλλαγές στην παρουσία διαφόρων χημικών ουσιών που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στον τρόπο λειτουργίας των μιτοχονδρίων, και αυτό σίγουρα μπορεί να εκδηλωθεί ως αλλαγές στη συμπεριφορική δραστηριότητα. Αυτό που μπόρεσε να αποδείξει ο Doctor Shaw ήταν ότι υπήρξε αξιοσημείωτη βελτίωση στις διάφορες εργαστηριακές μελέτες αυτών των παιδιών όταν πήγαν σε δίαιτα που επικεντρώθηκε σε τρόφιμα που δεν περιέχουν glyphosate. Στην πραγματικότητα, αναφέρθηκαν ορισμένες βελτιώσεις από τη μητέρα των ασθενών. Ο Δρ Shaw ολοκληρώνει τη μελέτη του κάνοντας τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
Η παρουσία υψηλών ποσοτήτων glyphosate στα δείγματα ούρων των παιδιών που έχουν πληγεί σοβαρά στην παρούσα μελέτη, τα οποία έτρωγαν μη οργανικά τρόφιμα, θέτει υπό αμφισβήτηση τη σοφία της διανομής GMO τροφίμων που εξαρτώνται από τη χρήση glyphosate σε όλο τον κόσμο, ενώ ουσιαστικά εξαλείφεται
μη GMO τρόφιμα.
Και πάλι, λάβετε υπόψη ότι ο κύριος λόγος που έχουμε GMO καλαμπόκι, σόγια και άλλες καλλιέργειες είναι να επιτρέψουμε στους αγρότες να τα ψεκάζουν με glyphosate, να σκοτώνουν τα ζιζάνια και να διατηρούν το φυτό – ενώ δηλητηριάζουν τα τρόφιμα μας. Και για αυτόν τον λόγο παραμένω τόσο παθιασμένος με την επιλογή μη GMO όποτε είναι δυνατόν.

Πηγή:drperlmutter.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Table of Contents

On Key

Related Posts

φρούτα καλοκαιρινά

Καλοκαίρι, η εποχή των φρούτων και των ποικίλων εδεσμάτων. Εδώ όμως θα μιλήσουμε γιατα ωφέλη της φρουτοφαγίας. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες,

be careful about coffee

Καφές και καφές:διαφορές

Προσοχή στον καφέ αγαπητοί αναγνώστες Υπάρχει μεγάλη διαφορά από καφέ σε καφέ. Κάποια είδη καφέ έχουν μεγάλες ποσότητες του τοξικού και καρκινογόνου φουράνιου το οποίο

προσοχή τι τρώμε

Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα απειλούν όχι ειδικά επειδή τα ίδια τα τρόφιμα ενέχουν κινδύνους, αλλά το πιο σημαντικό επειδή οι σπόροι GMO ανοίγουν το δρόμο

οι Πρωτείνες στη Διατροφή

Πολύ σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι πρωτείνες. Χωρίς αυτές ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει πολλές λειτουργίες οι οποίες είναι απαραίτητες