Προσοχή στον καφέ αγαπητοί αναγνώστες
Υπάρχει μεγάλη διαφορά από καφέ σε καφέ. Κάποια είδη καφέ έχουν μεγάλες ποσότητες του τοξικού και καρκινογόνου φουράνιου το οποίο όμως απελευθερώνεται στον αέρα ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του καφέ. Ειδικά όσον αφορά την παρασκευή Εσπρέσσο καφέ με κάψουλες αυτό είναι ότι χειρότερο.
Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο απελευθέρωσης του φουράνιου που είναι πτητικό. Στις απλές καφετιέρες το φουράνιο έχει την δυνατότητα μιά και είναι πτητικό να απελευθερωθεί πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με το καφέ που βρίσκεται μέσα σε μιά κάψουλα
Φουράνιο
Το Φουράνιο σύμφωνα με οργανισμό στην Αμερική που ερευνά καρκινογόνα στοιχεία στις τροφές και γενικότερα, συγκαταλλέγεται στις χημικές ουσίες που μπορούν να δημιουργήσουν όγκους.
Ένας τρόπος να μειωθεί το φουράνιο είναι να μείνει ο καφές αρκετές ώρες πριν την κατανάλωση, αλλά το πιό πρακτικό είναι η προτίμηση σε καφέδες με παραδοσιακό τρόπο παρασκευής.