Καλοκαίρι, η εποχή των φρούτων και των ποικίλων εδεσμάτων. Εδώ όμως θα μιλήσουμε γιατα ωφέλη της φρουτοφαγίας. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος γενικότερα. Ειδικότερα η βιταμίνη C ευρίσκεται σε πολλά φρούτα και είναι ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό
Ας δούμε τα κυριότερα φρούτα του Καλοκαιριού και τα Ωφέλη στην Υγεία μας.
Καρπούζι
Το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό φρούτο

Πλούσιο σε ζάχαρα και άμεσα δροσιστικό φρούτο, είναι απαραίτητο για τις καλοκαιρινές ζέστες.Επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο χρήσιμο στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, βιταμίνη Α και C.
Πεπόνι

Πλούσιο και αυτό σε βιταμίνη C, β καροτένιο, κάλιο, βιταμίνη Α, Φώσφορο, ασβέστιο,(χρήσιμα για τα οστά ), και Μαγνήσιο
Κεράσια

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σίδηρο,φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, καθώς και Βιταμίνη C και Ε πολύ χρήσιμη στην ανανέωση του δέρματος και επίσης χρήσιμη στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Το Σταφύλι

Αυτό το αγαπητό σε όλους φρούτο και ειδικά στους λάτρεις του καλού κρασιού είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Χρήσιμο στην αποτοξίνωση του οργανισμού, περιέχει τις βιταμίνες Α,C, Β σύμπλεγμα, Κάλιο και Ασβέστιο.
Βερίκοκα και Ροδάκινα


Και τα 2 αυτά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες , τα δε βερίκοκα έχουν αρκετή βιταμίνη Κ η οποία είναι πολύ χρήσιμη στην εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά
Φράουλες

Καλοκαίρι χωρίς αυτό το θαυμαστό φρούτο δεν νοείται. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά επίσης , φυλλικό οξύ, Βιταμίνη C απαραίτητη για την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και Ιωδιο απαραίτητο για σωστή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα.
Σύκα

Είτε ξερά είτε φρέσκα τα σύκα είναι πολύ χρήσιμα, πλούσια σε ασβέστιο, περιέχουν σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β Πολύ πλούσια σε πολυφαινόλες γνωστές για τις αντικαρκινικές, αντιαλλεργικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες τους και σε πρεβιοτικά που υποστηρίζουν τα καλά βακτήρια του εντέρου.